תזונה קלינית
כולסטרול גבוה – אמנם כולסטרול מושפע מגנטיקה אבל לתזונה ואורח חיים יש השפעה גדולה על ערכי הכולסטרול בדם. הכולסטרול מורכב מ-3 גורמים: LDL("הכולסטרול הרע"), HDL ("הכולסטרול הטוב") ו – TG (טריגליצירידים). ביחד נלמד את המזונות השונים שמורידים את "הכולסטרול הרע" והטריגליצרידים ומעלים את "הכולסטרול הטוב" כל זאת בכדי ליצור ערכי כולסטרול בריאים ולמנוע מחלות לב וכלי דם. נרכיב תפריטים שיתמכו בפרופיל שומנים בדם תקין, רשימת קניות עם מזונות מותאמים וניצור יעדים ריאלים להשגת מטרות אלה.
לחץ דם גבוה – שינויים בתזונה וירידה במשקל הם לעתים הטיפול הראשוני בלחץ דם גבוה. השינויים הנדרשים בתזונה הם: תפריטים לסיוע בירידה במשקל, שימוש מופחת במלח, הערכה של רמות מספקות של סידן, אשלגן ומגנזיום בתפריטים האישיים, שתיה מוגבלת של אלכוהול והכנת רשימת קניות התומכת בכל השינויים הנצרכים שהוזכרו לעיל.
סכרת וסכרת הריונית – שינויים בהרגלי התזונה יכולים להשפיע בצורה קריטית על השליטה במחלת הסכרת כמו כן יכולים למנוע או לדחות את הופעתה. לכן, חשוב להבין את היחס בין אוכל, פעילות גופנית ושינויים ברמות הגלוקוז בדם. ביחד, נרכיב תפריט עם האיזון הנכון של פחמימות, חלבונים ושומנים כדי לשלוט באופן אולטימטיבי בסכרת ולהוריד את הסיכונים האפשריים בטווח הרחוק.
מחלות גסטרולוגיות, אלרגיות ורגישות למזון:
ריפלוקס/זרימה חומצית חוזרת – GERD Gastroesophageal Reflux Disease
בקע סרעפתי – Hiatial Hernia
מחלות מעי: קרוהן (Crohn's disease), אולסרייטיב קוליטיס (Ulcerative Colitis), דברטיקיוליטיס (Diverticulitis), דברטיקיולוזיס (Diverticulosis)
תסמונת המעי הרגיז (Irritable Bowel Syndrome)
מחלת צליאק (Celiac Disease)
במחלות מערכת העיכול, בין אם הן אקוטיות או כרוניות, חשוב להרכיב תפריט מגוון ומזין אשר ימלא את כל החסרים בתזונה שעלולים להופיע כתוצאה מהוצאת מזונות מסוימים מהתפריט או כתוצאה מספיגה פחות יעילה של מערכת העיכול.